HTML

Call center NINJA

Égnek a vonalak? Call center üzem 7/24 hőfokon. Gyakorlati tanácsok és tudás tár azoknak, akik call centert akarnak használni, vagy call center megbízói most is már. Nem elérhetetlen kkv-k számára sem, sőt egyéni válalkozóknak sem, hogy saját virtuális call centerük, vagy contact centerük legyen.

Friss topikok

Már néhány nekünk nagyon fontos hívás kezelését is meg lehet oldani call centerrel

2014.04.17. 16:26 Czabafy Bence

Hány csörgés? Tudtad, hogy relatív?

4 csörgés = 5 csörgés paradoxon

Címkék: mobil voip csengőhang felvenni hívás call center megszakad csörgés csörget főközpont hívást csörgeti

Panaszkodó emberek sokszor mondják: “az ügyfélszolgálat / ők / azok nem vették fel a telefont, pedig tízet is csörgettem őket.”

Korábban az analóg telefonok idejében, a telefon csörgése a főközpont csörgetésétől függött. Ma már nem így van, mivel különböző beállításaik alapján a mobiltelefonok és VoIP telefonok más-más módon képesek csörögni. Egyik sűrűbben csörög, a másik csak lassan csipog, mobiltelefonok pedig akár saját beállításaik alapján zenét is játszanak csengőhangként.

Ami a „pedig tízet is csörgettem őket” mondatot még megfoghatatlanabbá teszi, hogy más sűrűséggel hallja ugyanazt a a csörgést a hívó.

A hívott oldal mindig sűrűbben csörög, mint a hívó oldal. Ez régebben alakult ki, amikor még a telefontársaságok is a beszédforgalmi díjakból éltek. Mivel minden szentnek maga felé húz a keze, arra ösztönözték a telefonálókat, hogy vegyék fel a telefont és beszéljenek.

Ha a hívó kevesebb csörgést hall, mint a hívott fél, akkor türelmesebb. Ha a hívott felet gyorsabban csörget a főközpont, hogy vegye fel mihamarabb a telefont, akkor sietősebbre veszi. Nagyobb eséllyel jön létre egy hívás, a „ketyegő” percdíjakkal.

Végeztem egy kis tesztet, hogy még szemléletesebb legyen:
Felhívtam a call centerünket és megkértem az egyik operátort, hogy vegye fel a következő hívásomat pont az ötödik csörgés végén. Én mobiltelefonról kezdeményeztem a hívást.
Én csak négy csörgést hallottam, míg ő az ötödik csörgés végén vette fel a telefont. Egyébként ez 18 másodperc volt. A hívó oldalon négy csörgés, ami a csörgetett oldalon öt csörgés volt.

Egyébként azt gondolom, hogy a hívó oldali 5 csörgés végéig illik a telefont felvenni. (kb.25mp)
Ha a hívó oldal csak 3 csörgést hall és valaki felveszi a telefont, akkor jók voltunk. (kb.14mp – hívott oldalon kb 4. csörgés)
Érdemes arról is beszélnem, hogy a főközpontok kb. 60 mp-nél megszakítják a csörgést, hogy ne foglaljuk feleselgesen a vonalat, ami érthető is.
Ha hívó csak 1-2 csörgést hall, akkor kifejezett gyorsak voltunk. Ha ilyen sebességben vesszük fel a hívásokat, akkor az egy költséges ügyfélszolgálat, ha nem is mindig tudjuk tartani ezt a gyorsaságot.
Remélem ettől senkinek nem csöng a füle!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://contactcenter.blog.hu/api/trackback/id/tr856045111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása